måndag 23 augusti 2010

Mina experiment

Vad tror ni?
Kommer de att överleva??
När vi grävde upp på baksidan för att lägga ny grund för plattorna så fick rötterna till Häng Sälgen sej en riktig omgång. Det syntes efteråt kan man säja. Nu får tiden utvisa om det är en keeper eller inte.
Att det kommer skott nerifrån hjälper ingenting för det är inte där det ska växa.
Nästa år är det vinna eller försvinna.
Men då får vi nog sätta dit något annat, eller varför inte en likadan??
Vid helt fel årstid flyttade mamma och pappa så snällt hit pappas underbara 40-årspresent, en Magnolia.
Den stod kvar på deras gamla bostadsadress där min farmor bor kvar. Hon tyckte att den började bli för stor för den lilla innergården och frågade om vi ville ha den.
Även här fick sig rötterna rejäla törnar efter att ha stått på ett och samma ställe i mer än 10 år och då under kullersten så det fick huggas av en del.
Men det har inte helt vissnat, även om det inte kommit varken blommor eller blad sedan flytten. Mamma och jag kontrollerar den med jämna mellanrum och har insett att det bara är till att vänta och se här också.

Har ett annat litet experiment som ska fixas också. 
Lyckades rädda ett skott av en pionbuske, som blivit helt och brutalt nerklippt förra året. Rötterna fanns ju kvar och därför kunde nya skott komma upp. De flesta skotten åkte nog in i grästrimmern, men dessa lyckades jag som sagt rädda.
Måste bara ner med dem i jorden nu, fort som attans, innan de vissnar i den för trånga krukan.
Sen ska forsytian bindas upp ett par snäpp till och förhoppningsvis klarar syrenträdet en eventuell snöig vinter, annars får vi göra upp planer på en ersättare där också...
Mycket spännande.
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: