torsdag 28 oktober 2010

Någon som tittade?

Kollade på Efter Tio innan. Inte för att jag brukar det, tyckar att Malou är så himla jobbig och tillgjord, men det bara blev så idag. De pratade om något hormongift som finns i plast och andra livsmedel som vi för över till våra barn. Såg att de hade två nappflaskor på bordet.(De hade dukat upp ett bord med massor av olika plastiga saker osv.) Den ena nappflaskan har Gry och den andra har Leon.

Om den stod det på MAMs hemsida:
Vad är bisfenol A (BPA)?
Bisfenol A (BPA) används för att framställa polykarbonater. Av polykarbonater tillverkas bland annat livsmedelsförpackningar, husgeråd av plast och nappflaskor.

Ännu har de undersökningar som gjorts inte avslutats, men några forskare är av den meningen att spår av BPA frigörs lite i taget från plasten och samlas i kroppen, vilket kan leda till hälsofaror.

Det arbetas fortfarande på att finna slutgiltiga svar på dessa frågor. Men det finns föräldrar som är oroliga och i vissa länder är BPA förbjudet.
Varför är MAM:s produkter fria från BPA?
Kombinationen av medicinsk kunskap och nyskapande formgivning gör MAM:s produkter unika. MAM är det världsledande märket på området och samarbetar tätt med läkare och vetenskapsmän. Detta gör att alla produkter från MAM alltid motsvarar senaste forskningsrön samt uppfyller högsta krav.

Sedan flera år är alla MAM:s produkter för matning av babys och småbarn fria från BPA. De är tillverkade av polypropilen (PP), för vars framställning BPA inte behövs. Denna plast har testats noga: alla studier visar på att materialet är ofarligt och säkert.

För att ge babyn en perfekt start i livet tillverkas alla nya produkter från MAM av polypropilen – bra för babyn, lugnt för föräldrarna
_________________________________________________
 
Så det låter ju bra!
_________________________________________________
 
Även De flaskorna som Gry har från Esska var BPA fria.
Men vad betyder det egentligen? Är dom inte giftiga alls då eller har de andra farliga saker i sin plast? Hur mycket utav dessa gifter får barnen egentligen i sig?
Man blir ju helt kokko!
Ne jag tror att om de hade varit helt otroligt farliga så hade de inte funnits i vår handel. Sverige är ju helt otroliga med att förbjuda saker.
Allting är ju dödligt eller skadligt verkar det som!!

Inga kommentarer: